Monet saattavat mieltää kiusauksen suuritöiseksi, mutta luulenpa, että todellisuudessa tämän mielikuvan aiheuttaa pitkä kypsennysaika. Kyllähän kiusaus on sitä herkullisempi, mitä kauemmin se on saanut hautua uunissa. Tämä aivan tavallinen broilerikiusaus oli Koivulehdossa maanantai-illan ruokaa, ja kyllähän se ruoka-aika venyi tämän ruokalajin kanssa sinne iltakuuden kieppeille.
Mikäli haluat jouduttaa arki-illan kiusausruoan valmistumista, suosittelen kuorimaan perunat ja porkkanat valmiiksi vaikka edellisenä iltana. Aamuvirkuthan voivat kuoria perunat ja porkkanat vaikka aamutuimaan. Laita kuoritut perunat ja porkkanat vain suureen kulhoon, jossa on vettä niin paljon, että juurekset peittyvät veden alle kokonaan. Laita sitten kulho jääkaappiin odottamaan päiväksi. Voin luvata, että on todella mukava palata töistä kotiin ja aloittaa ruuanlaitto, kun työläin ja ehkä rasittavin osa on jo tehty. Ja puoliksi tehty homma jouduttaa myös ruuan valmistumistumista.
Koivulehdon aivan tavallinen broilerikiusaus:
2 kg luomuperunoita
500 g luomuporkkanoita
300 broilerin maustamattomia fileesuikaleita
nokare voita ja loraus Avokado Zest -öljyä
3 luomusipulia
2 pss pakastettuja suikalejuureksia
6 dl kuohukermaa
2-3 dl vettä
currya, paprikajauhetta, suolaa, mustapippuria
(juustoraastetta)
Ruskista broilerin fileesuikaleet paistinpannulla. Lisää pannulle nokare voita ja loraus Avokado Zest -öljyä. Mausta suikaleet currylla, paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla.
Kuori ja huuhtele huolellisesti perunat ja porkkanat. Kuutioi perunat, porkkanat ja sipulit ja laita ne isoon uunivuokaan. Lisää mukaan myös suikalejuurekset sekä kypsennetyt ja maustetut broilerisuikaleet. Tässä vaiheessa voit lisätä mukaan suolaa. Sekoita ainekset keskenään sekaisin ison lusikan avulla ja tasoittele ruuan pinta. Lisää kerma ja laita kiusausvuoka leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Laita ruoka pellillä uuniin kypsymään. Halutessasi voit ripotella ruuan pinnalle juustoraastetta, mutta se ei ole välttämätöntä.
Paista broilerikiusausta 200 asteessa 1,5–2 tuntia. Mikäli kiusaus tummuu päältä liikaa, laita vuoan päälle folio suojaksi. Kun ruoka on kypsää, ota vuoka uunista ja anna ruuan vetäytyä hetkisen aikaa. Tarjoile ruoka hyvän mielen kera!
Mikäli tätä ruokaa jää, suosittelen lämmittämään sitä paistinpannulla seuraavana päivänä vaikka lounaaksi. Saat herkullista broileripyttipannua!
Mukavaa keskiviikkopäivää!
Sandra*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti