f

10.4.2014

Pelle Hermannin pinaattiletut

Pinaattilätyt ovat tunnetusti olleet suosittu ruokalaji kaikenikäisten ruokailijoiden keskuudessa. Einesruokienkin kärkipäässä taitaa vuodesta toiseen keikkua pinaattilätyt, jotka tarvitsevat kotona vain lämmityksen.

Koivulehdossakin pinaattilätyt ovat koko perheen suosikkiruokaa, puolukkahillon kera tarjoiltuna. Pinaattilättyreseptini on peräisin Luonnonkihara-blogista (nimi toimii linkkinä alkuperäiseen reseptiin), ja reseptin nimi on vaatimattomasti Maailman parhaat -pinaattilätyt. Pientä säätöä olen tehnyt tähänkin ohjeeseen.






























Maailman parhaat pinaattiletut Sandran säädöillä:


1–1,5 pss pakastepinaattia
5 dl luomukevytmaitoa
3 luomumunaa
2 1/2 dl Sunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseosta
1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
3 rkl sulatettua voita

Yhdistä taikinan ainekset yllä luetellussa järjestyksessä. Kun lisäät taikinaan gluteenittomia jauhoja, lisää ne osissa ja vispaa vispilällä voimakkaasti välttääksesi jauhopaakut. Gluteenittomia jauhoja käytän tässä yhteydessä siitä syystä, että haluan vähentää vehnäjauhojen osuutta ruuassamme. Anna taikinan levätä puoli tuntia ja paista sen jälkeen ihania pitsireunaisia lättyjä.





Koivulehdossa puolukkahillopurkki olikin tyhjentynyt, joten korvasin hillon sokeroidulla puolukkasurvoksella, mikä itseasiassa toimi tässä yhteydessä todella hyvin.


Sokeroidun puolukkasurvoksen tein seuraavanlaisesti:

Ota pakkasesta puolukoita lautaselle haluamasi määrä ja sirota päälle sokeria oman makusi mukaan. Sulata puolukat. 

Kun puolukat ovat sulaneet, soseuta marjat sauvasekoittimella ja lisää sokeria tarvittaessa oman makusi mukaan. Puolukkasurvoksen on hyvä antaa levätä tovi ennen tarjoilua, jolloin puolukoiden happamuus tasaantuu. 



Pelle Hermanni -nimen nämä letut saivat siitä syystä, että punainen puolukkasoseläiskä letun keskellä toi ensin mieleeni Nenäpäivän ja sen jälkeen Pelle Hermannin. 



Punanenäterveisin Sandra*



1 kommentti:

  1. Kokelin näitä lettusia ja olivat tosiaankin ihanan maukkaita ja voilla kun paistaa niin saa pitsireunan, helppo ja hyvä ohje.
    *Mummu

    VastaaPoista