f

25.3.2014

Maanantain inkivääri-kanakeitto

Sunnuntaina sähköpostiini kilahti Valion koekeittiön viikon ruokalista. Yleensä katson listan heti läpi ja poimin siitä sillä hetkellä kiinnostavimmat reseptit tulevan viikon ruokalistaamme. 

Tällä kertaa kiinnostukseni herätti inkivääri-kanakeitto, ja tutkin heti reseptistä mitä aineksia valmistaminen vaatii. Ilokseni huomasin, että keittoon tarvittavat ainekset löytyivät Koivulehdon keittiöstä, joten maanantain päivällisruoka oli päätetty. Maanantain helpotukseksi viikon ruokaostoksetkin pystyttiin hoitamaan myöhemmin illalla, eikä meidän tarvinnut juosta kiireellä kauppaan heti töiden jälkeen.








































Resepti inkivääri-kanakeittoon löytyy Valion reseptit -verkkosivuilta osoitteesta: http://www.valio.fi/reseptit/inkivaari-kanakeitto/



























Näin minä tein inkivääri-kanakeiton:

300 g broilerin fileesuikaleita (naturel)
2 rkl voita
5 luomuporkkanaa
2 isoa luomusipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl basmatiriisiä
1,5 l vettä
suolaa, tilkka hunajaa
1 pieni tuore chilipalko (siemenet poistettu)
2 prk kuohukermaa (á 2 dl)

suolaa tarvittaessa

Ruskista broilerin fileesuikaleet voissa kattilassa. 
Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan. Hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. 
Lisää riisit, sekoita ja anna kuullottua hetken aikaa.

Lisää vesi ja mausta suolalla ja tilkalla hunajaa. Kuumenna kiehuvaksi.
Halkaise chilipalko ja poista siemenet. Hienonna chili sekä raasta inkivääri ja lisää ne keittoon. Anna kiehua hiljalleen, kunnes ainekset ovat kypsiä.

Lisää lopuksi kuohukermat, kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiukan suolaa.



























Huomatkaa, että minun versiostani tuli iso kattilallinen keittoa. Alkuperäisestä reseptistä kannattaa katsoa annoskoon mukaan tarvittavat ainesmäärät.

Tarjoilimme keiton paahdetun siemenleivän kera. Aikuiset lisäsivät keittoon myös sweet chili -kastiketta, mikä sopi todella hyvin keiton makumaailmaan.











Terkkuja maanantailta!  
Sandra*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti