f

8.3.2014

Torstai-illan intialaista Garam Masala -kanaa sekä juoksulenkkiä

Torstai-illan blogipostauksen julkaisu siirtyikin lauantaille kiireiden vuoksi, mutta tämmöistä menoa torstaina siis täällä. Iltaruuaksi tehtiin tällä kertaa intialaisia makuja. Tämän kyseisen reseptin olen muistaakseni löytänyt jostain lehdestä jo aikoja sitten, mutta en todellakaan muista mistä lehdestä ja milloin. Näin se tehtiin.





Intialainen Garam Masala -broilerikastike

broilerin maustamattomia suikaleita 
2 dl tomaattimurskaa
1 tl inkivääriä (minä käytin tuoretta, perulaista luomuinkivääriä)
1-2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl hunajaa
3 tl garam masala -mausteseosta
1,5 tl currya
loraus sitruunamehua
2 dl kermaa (minä käytin 4 dl, koska tomaattimurska unohtui kauppaan)
suolaa ja pippuria
suurustamiseen Maizenaa 2-3 rkl

Lisäsin kastikkeeseen terveellisyyden nimissä vielä kaksi sipulia sekä keltaisen paprikan.

Hauduta 20-30 min.

Tarjoile basmatiriisin sekä lämpimän Naanleivän kanssa.










































Minä, kokki Haarakorva unohdin kastikkeesta tomaattimurskan, ja siitä syystä kastikkeen väri on keltainen eikä suinkaan punainen niin kuin pitäisi. Unohdus vaikutti kyllä merkittävästi kastikkeen makuun, joten en suosittele sen jättämistä pois.




Maukkaan ruuan jälkeen tossunpohjia poltteli jo niin paljon, että juoksulenkille oli päästävä. Flunssa- ja vatsatautiepisodien jäljiltä lenkille lähteminen jonkin verran kyllä jännitti, sillä kolmen viikon sairastelu epäilemättä näkyy juoksukunnossa.  
Laskettelin ruoka-annosta reilun puoli tuntia ja kirmasin raikkaan ilman tuuletettavaksi.
Johan oli kivaa, juoksu rullasi ja ajatukset tuulettuivat.





Torstaiterveisin Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti