f

13.3.2014

Punainen keitto ja epäilyttävät pavut

Alkuviikosta istahdin alas suunnittelemaan tulevan viikon ruokalistaa ja samalla kauppalistaa. Ideoiden puuttuessa selasin jälleen Valion verkkosivuilta ruokaohjeita. Löysin mielenkiintoisen Jauheliha-papukeiton reseptin. 
































Näin punainen keitto valmistui Koivulehdon köökissä:

400 g jauhelihaa
4 luomupunajuurta
3 luomusipulia
4-5 luomuporkkanaa
1 pss suikalejuureksia
1 tlk kidneypapuja
1/2 pss pennepastaa
suolaa, mustapippuria
loraus soijakastiketta






Kuori ja kuutioi punajuuret pieneksi ja laita ne ensimmäiseksi kattilaan kiehumaan veteen, johon on lisätty hiukan suolaa. Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit, lisää ne kattilaan. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää keittoon suikalejuurekset sekä pasta ja anna kiehua 10 minuuttia. Huuhtele kidneypavut ja lisää keittoon. Anna kiehua muutamia minuutteja, jotta pavutkin lämpenevät kunnolla. 

Nauti keitto herkullisen leivän kera.





Koivulehdossa papuja käytetään ruoanlaitossa melko harvoin, mutta silloin tällöin kuitenkin. Joka kerta pavut aiheuttavat aluksi hämmennystä ja epäluuloa, mutta loppujen lopuksi maistelun jälkeen hämmennys helpottaa. Ruokahalua lisäsi varmasti keiton kanssa tarjottu tuore leipä, ja sen avulla pavutkin menivät paremmin alas. Uskon, että silloin tällöin maisteltuna lapsetkin tottuvat papujen makuun ja niitä voi joskus ruokiin lisätä. Pavutkin ovat nimittäin terveellinen lisä ruokavalioon. Tästä reseptistä pavut voi toki jättää myös pois jos niistä ei tykätä.







































Torstaitervehdyksin Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti