f

12.3.2014

Meetvurstikiusauksen yllätys

Uunissa kuin itsekseen valmistuvat laatikkoruuat ovat usein nähty ruokalaji Koivulehdon viikottaisessa ruokalistassa. Ruuan valmistuessa uunissa voi sillä aikaa vaikka siivota keittiön, ladata pyykinpesukoneen tai ehkä jopa imuroida. Rauhallinen hetki kahvimukin ääressä voi silloin tällöin onnistua myös. Helppoa kuin heinänteko! 

Tänään Koivulehdossa perhe nautti iltaruuaksi herkullista meetvurstikiusausta, johon lisäsin luomukukkakaalin yllätykseksi. Kokki sai parhaan kiitoksen, kun ruoka maistui ja kaikki ottivat sitä vielä lisääkin. Meetvurstin voimakas maku ja kukkakaalin hentoinen maku solmivat sointuvan liiton tässä ruuassa.





























Yllätyksellinen meetvurstikiusaus:

vajaa 2 kg luomuperunoita
1 pieni luomukukkakaali
2-3 luomusipulia
220g meetvurstia (käytin Snellmannin meetvurstia, joka ei sisällä natriumglutamaattia)
suolaa ja mustapippuria
6 dl kuohukermaa
1-2 dl vettä 





























Kuori perunat ja pilko ne. Pilko kukkakaali pieneksi silpuksi tai raasta se raastinraudalla. Pilko meetvurstisiivut ja sipulit. Laita ainekset uunivuokaan ja sekoita hyvin keskenään, kaada kuohukerma ainesten päälle ja lisää vettä tarpeen mukaan. Hauduta pitkään uunissa 200 asteessa. Minä laitoin ruuan 200 asteeseen tunniksi ja jatkoin kypsentämistä 125 asteessa vielä tunnin. Vähempikin kypsennysaika varmasti riittää, mutta meidän mielestämme uuniruokien herkullisuus perustuu osittain pitkään kypsennysaikaan. Jokainen hauduttaa omaa kiusaustaan makunsa mukaan, ruokaa ja sen kypsyyttä voi kypsennyksen aikana välillä maistella. Anna kiusauksen hetken vetäytyä, kun olet ottanut sen uunista, näin lopputulos on vieläkin herkullisempi.










Keskiviikon kiusausterveisin Sandra*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti