f

22.3.2014

Maailman parasta lohturuokaa eli avokadopasta

Kävimme eilen lasten kanssa suolahoidossa hakemassa lisäboostia paranemisprosessiimme. Itse asiassa olemme käyneet hoidossa jo puolenkymmentä kertaa, mutta sitkeän sairastelun vuoksi päätimme jatkaa suolahoitoja vielä. Lyhyt suolahoitoepisodimme on jo vaikuttanut erittäin positiivisesti lasten korvatulehduskierteisiin, joten usko ja toivo ovat nyt korkealla, että saamme tulevien suolahuonehoitojen ansiosta sairasteluvapaan kevään. Peukut pystyyn ja sormet ristiin, lupaan raportoida kuinka meidän käy.

Liekö voimia vieneen ajanjakson syytä, mutta rouvalla on herännyt erityisen suuri mielihalu vihreitä kasviksia kohtaan. Kaupasta piti varta vasten hakea lehtikaalia, että tänään saan tehdä ihanaa lehtikaalisalaattia Pipsa Hurmerinnan ohjeen mukaan. Kaupasta ostettiin myös avokadoja suosikkiruokaani varten, ja suolahoidon jälkeen kokkasimme ihanaa avokadopastaa.





Avokadopastan teimme tietysti Alexander Gullichsenin reseptin mukaan, jonka ohjeen tarkistin Hanna Gullichsenin Safkaa-blogista. Alla oleva resepti on kopioitu kokonaisuudessaan Safkaa-blogista, joten kaikki kunnia Gullichsenin pariskunnalle tästä loistavasta reseptistä!

Avokadopasta:

1 valkosipulinkynsi
1/2 chili
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa 
(minun versioistani tämä jäi puuttumaan, korvasin tämän toisella kourallisella basilikaa)
1 dl raastettua pecorinoa (korvasin tämän 1 dl parmesaaniraastetta)
1 dl raastettua parmesaania (siis yhteensä 2 dl)
400-500g spagettia (käytin Lidlin gluteenitonta spagettia)










































Tein kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa pasta tarjoiltiin, kuten alkuperäisessä ohjeessakin neuvotaan. Pilko valkosipuli ja chili hyvin hienoksi ja laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokadot ja lisää kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta parmesaanijuusto. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit sekä parmesaaniraaste. Sekoittele kastikkeen ainekset lusikan avulla, maistele. Lisää suolaa tarvittaessa, sillä kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä al denteksi. Pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle, joten maistele sitäkin. Ota talteen vajaa desilitra keitinvettä. Valuta pasta välikössä. Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoile heti.









Hyvä ruoka parempi mieli -terveisin 
Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti