f

22.3.2014

Lohturuokaa osa 1 eli pekonipasta

Aikaisemmassa lounaspostauksessani mainitsinkin jo, että Koivulehdossa on pyöritetty sairastupaa jo tovin aikaa. Tämä kevät on ollut vaikea ja sekä lapset että aikuiset ovat sairastelleet enemmän kuin koskaan aiemmin. On ollut muutama sitkeä flunssa ja pari vatsatautia. Jatkuva sairastelu, kipeä olo sekä neljän seinän sisällä kököttäminen alkavat jo todella vaikuttaa mielialaan. 

Liikunta on ollut minulle aina, mutta erityisesti viime vuosina, henkireikä ja voimaa antava oma hetki arjen keskellä. Luonnollisesti kipeänä ollessa liikuntahetkiini on tullut jo kuukauden tauko, mikä myös vaikuttaa huonolla tavalla mielialaan ja väsymykseen. Onneksi aurinko armas on kuitenkin muutamina päivinä kirkastanut tunnelmaa sisätiloissakin.

Viimeviikkoiset mielialat ovat olleet surkeat ja torstaina tarvittiin jo iisiä lohturuokaa tuomaan pientä piristystä sairastuvalle. Voimien ollessa olemattomat yritin miettiä helposti valmistuvaa, maukasta ruokaa. Jääkaapissa oli pekonipaketti odottamassa hernerokkaa, mutta tällä kertaa päätin jalostaa siitä pekonipastan.





Sairastuvan pekonipasta:

1 pkt pekonia (170g)
2 isoa luomusipulia
1 punainen luomupaprika
2 valkosipulinkynttä
3 prk kuohukermaa (á 2 dl)
pieni palanen parmesaania raastettuna
mustapippuria

1 pss gluteenitonta pennepastaa (á 500 g)

Paista pekonit pannulla ja laita ne sen jälkeen talouspaperin päälle levähtämään. Laita pastakattilaan vesi kiehumaan. Pese ja kuutioi paprika sekä sipulit ja kuullota sipuleita pannulla. Lisää joukkoon paprika ja pyörittele kasviksia hetken aikaa pannulla. Lisää kuutioitu pekoni ja kuohukermat sekä mausta kastike mustapippurilla. Anna kastikkeen kiehua hetken aikaa ja lisää parmesaaniraaste. Keitä pasta runsaalla suolalla maustetussa vedessä.

Valuta kypsä pasta lävikössä ja yhdistä kastike ja pasta keskenään. Ripottele valmiin pasta-annoksen päälle raastettua parmesaania.






Torstaiterveisin lauantaina Sandra*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti