f

11.3.2014

Kasviksia elämään -porkkanakesäkurpitsakeitto

Kasvissosekeitot ovat loistava tapa lisätä ruokavalioon kasvisten määrää. Sosekeitot ovat myös erittäin helppoja ja nopeita valmistaa sekä uskomattoman edullista ruokaa. Ihanteellinen arkiruoka kiireisen lapsiperheen sirkukseen.

Tänään meidän keittiössämme valmistuu ihana porkkana-kesäkurpitsasosekeitto, johon sain idean Valio.fi -sivustolta. Vierailen usein Valion verkkosivuilla ja poimin ideoita perheemme viikottaiseen ruokalistaan. Usein toteutukseni poikkeaa Valion julkaisemista resepteistä, mutta tärkeäähän on tehdä oman näköistä ja makuista ruokaa. 




Jokainen voi tarkastaa alkuperäisen reseptin osoitteesta www.valio.fi/reseptit/porkkana-kesakurpitsakeitto/








Porkkana-kesäkurpitsakeitto Sandran keittiöstä:

vettä
1 kg luomuporkkanoita
4-5 luomukesäkurpitsaa
2-3 luomusipulia
2 dl kuohukermaa
nokare voita
suolaa ja pippuria

keiton pinnalle raejuustoa

































Kuori ja paloittele kasvikset ja laita ne kattilaan. Lisää vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää veteen suolaa ja anna kiehua kannella peitettynä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kuohukerma, voinokare ja pippuri, anna kiehahtaa. 
Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi sosekeitoksi ja tarkista maku.

Annostele keittoa lautasille ja tarjoa keiton lisänä raejuustoa sekä tuoretta leipää.








                                             
Tiistaitervehdyksin Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti