Sairastupaa on jälleen Koivulehdossa pyöritetty ja tarvitsimme jotain hyvää, helppoa ja terveellistä lounasta. Sosekeitto on toipilaille helppoa syötävää, sillä se luiskahtaa helposti kurkusta alas. Erityisen tärkeää on syödä hyvin, jotta jokainen meistä saisi voimansa takaisin sairasteluiden jäljiltä.
Sandran bataattisosekeitto:
vettä
4 isoa bataattia, mieluusti luomubataatteja
4-5 luomuporkkanaa
2-3 luomusipulia
2-3 luomuperunaa (ei ole välttämätön)
suolaa, mustapippuria
loraus sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
Perunan lisääminen keittoon ei ole välttämätöntä, mutta Koivulehdossa pari perunaa lisätään mukaan, jotta keitto siirtäisi pienten viikareiden nälkää tehokkaammin.
Kuori ja kuutioi vihannekset ja laita ne kattilaan. Lisää vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Veden kiehuessa lisää suolaa keitinveteen jo heti alkuvaiheessa. Keitä kypsiksi ja mausta keitto sitruunamehulla, pippurilla ja tarkista suola. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kerma. Kiehauta keitto ja tarkista vielä maku.
Tarjoile keitto raejuuston ja maukkaan leivän kera. Aikuisten keittoon lisäsimme myös pienen nokareen vihreää pestoa, mikä olikin loistava makukumppani hiukan makealle sosekeitolle.
Toipilasterveisin Sandra*
Kylläpä on hyvänäköinen keitto lautasella. Raejuusto ja pesto on kauniin näköinen hennonvärisen sosekeiton kanssa.
VastaaPoistaKiitos kauniista sanoista! ;)
PoistaKiitos! Asia hoidettu. ;)
VastaaPoista