f

12.9.2014

Weekendsafkaa: Appelsiini-rosmariinifocaccia





Löysin tämän appelsiini-rosmariinifoccacia -reseptin sattumalta Rillan koti -blogista (klik), ja se kuulosti niin herkulliselta, että kirjoitin ohjeen välittömästi itselleni muistiin. Tein kyseistä focacciaa muutama päivä sitten, kun vietin päivääni sairastuvan vuoropäällikkönä. 

Mikä ihana resepti! Focacciasta tuli kertakaikkisesti niin herkullista, että se hävisi parempiin suihin hyvin nopeasti. Tämä focaccia toimii loistavasti niin keiton kylkiäisenä kuin maistuvana suolapalana weekendsafkan muodossa. Kokeilkaa ja ihastukaa vaikka jo tänään, perjantain kunniaksi. Aikuisten kesken tämän kanssa sopii hyvin nautittavaksi myös lasillinen punaviiniä, tai kaksi.






Linkin alkuperäiseen reseptiin löydät postauksen ensimmäiseltä riviltä, minä tein pari pientä viilausta minun focacciaani.

Sandran appelsiini-rosmariinifocaccia: 

Pohja:
7 g kuivahiivaa
200 g Sunnuntai Gluteenitonta Jauhoseosta + 50 g vehnäjauhoja
(vaihtoehtoisesti 250 g vehnäjauhoja)
1 3/4 lämmintä vettä (noin 42 asteista)
1/2 tl suolaa
1-2 tl hunajaa
2 rkl hyvää oliiviöljyä

Päällinen:
1 luomuappelsiinin kuori hienoksi raastettuna
1 luomuappelsiinin mehu
4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä oikein pieneksi hakattuna
2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
mustapippuria myllystä rouhittuna noin 1/2 tl tai hiukan enemmän
1 tl sormisuolaa eli hiutalemaista suolaa
noin 150 g kalamataoliiveja



























Sekoita keskenään kuivat aineet kulhossa. Sekoita reilusti lämmin vesi, oliiviöljy ja hunaja keskenään ja lisää seos jauhojen joukkoon. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes se on kiinteän ja kimmoisan tuntuista. Jätä taikina kulhon pohjalle ja levitä kulhon päälle tuorekelmua tai huputa kulho kankaalla ja pistä se muovipussiin. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa, esimerkiksi lämpimässä vesihauteessa noin 50 minuuttia.

Taikinan kohotessa voit tehdä päällisen valmiiksi maustumaan. Sekoita vain päällisen ainekset keskenään ja jätä seos odottamaan.

Kun taikina on kohonnut, taputtele ja venyttele taikina öljytylle uunipellille noin 30x25 cm kokoiseksi levyksi. Painele taikinalevyyn sormenpäillä syvennyksiä täytteitä varten. Painele oliivit syvennyksiin ja anna taikinan levätä vielä puolisen tuntia. Taikinaan painellut syvennykset auttavat maustelientä pysymään paremmin taikinan päällä, taikina suorastaan ui mausteliemessä.








Paista focacciaa 200 asteessa 25-30 minuuttia ja nauti uunista tulevasta huumaavasta tuoksusta. Anna focaccian hetken aikaa vetäytyä pellillä ja tarjoile valmis focaccia mahdollisimman lämpimänä.








Hyvää viikonloppua!
Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti